Sök:Swing Ping Pong® är en mycket rolig, genomtänkt och lättanvänd träningsprodukt för alla åldrar.

En bordtennisboll är fäst på ett långt snöre vars längd som du anpassar utefter behov. Tanken är att du skall få större kontroll på bollen då den alltid kommer tilbaks efter ett slag. Längden på snöret anpassas genom att dra ut bollen med handen eller veva in bollen med veven. Har du tex en 3 åring så drar du enkelt ner snöret till rätt höjd så att barnet lätt kan stå och slå gång på gång, utan att behöva hämta bollen eller att bollen rullar in under en soffa. 

Använd den för träning eller lek hemma. Använd den som effektiv hjälp i träningslokalen. Använd den som en väldigt bra öga handmotoriktränare i skolan, använd den i träningen med barn och vuxna med funktionshinder/funktionsnedsättning. Tag med den på semestern och både barn och vuxna kommer att  får mycket glädje av sin Swing Ping Pong®.

Swing Ping Pong® är en en svensk uppfinning av innovatören och idrottsläraren Marie Paulson.

Marie är och har varit väldigt involverad i den lokala bordtennisklubben där hon bla suttit som ordförande i över 8 år. En dag för några år sedan upptäckte hon hur roligt hennes då 4årige son tyckte det var att slå på en pingisboll som hon hade fäst i ett snöre från taket. Sonen och även Marie kunde inte gå förbi bollen utan att stanna och slå och leka med bollen som hela tiden kom tillbaks! Detta var starten på det som skulle komma att bli början på en 12 år produktutvecklingsresa fram till den idag unika Swing Ping Pong®!

Dosan är väldigt enkel att sätta upp. Du fäster den i taket eller på undersidan av en dörrkarm med hjälp av kardborrebandet. Du kan också fästa det i tex en gymnastikbom för användning i idrottssalen. Ta tag i bollen och dra ner den till den höjd du önskar spela på. Veva upp den enkelt mha veven. Se figur.

Swing Ping Pong® lovordas av forskare, pedagoger, tränare och föräldrar som ett mycket användbart och kreativt träningsredskap för alla i alla ådrar. Swing Ping Pong® ger också en helt ny dimension när det gäller träning och rörelseglädje för personer med förvärvad hjärnskada, äldreträning och för barn med och utan funktionsnedsättning.

Med Swing Ping Pong® i klubben underlättas nybörjarträningen och rekryteringen av barn till pingisskolan. Barnen lär sig snabbare att träffa bollen och få in rörelsemönstret. Bollen kommer alltid tillbaka till barnet och koordinationen mellan öga och hand stimuleras liksom motoriken. Barnet upplever känslan av att kunna och att lyckas.

Svenska Bordtennisförbundet har stöttat utvecklingen av detta mycket användbara träningsredskap.

Fördelar med Swing ping pong®:

  • Repetitiv träning – bollen kommer alltid tillbaka.
  • Träning stående, sittande, liggande – i hemmet, skolan och träningslokalen.
  • Stå bakom och hjälp till med rörelserna i början.
  • Tränar upp öga och handkoordination, motorik och koncentration.
  • Träning på egen hand eller tillsammans.
  • Träning även för personer med liten muskelstyrka.
  • Förmedlar känslan av ”Att lyckas” och ”Att kunna”.

Några av alla positiva kommentarer om Swing ping pong®:

”Dess sinnrika konstruktion gör att den lämpar sig lika bra för en förening att använda, som att ha den hemma. Med hjälp av innovationen kan tränare på ett enkelt och lekfullt sätt gör det lättare att lära ut, träna upp både koordination och motorik samt en bra grundteknik”.

Tomas Andersson,
Svenska Bordtennisförbundet


”Ett kreativt och lättillgängligt sätt att ge barn och ungdomar motorisk träning och känna livsglädje.

Lars Kristén och Mikael Jonasson, forskare vid Högskolan i Halmstad


”Vi kommer att använda Swing Ping Pong® inom gruppen förvärvade hjärnskador, t.ex. vid strokerehabilitering”

Psykolog och logoped inom Västra Götalands Landsting


"Vi har schemalagt träning med Swing Ping Pong® fyra gånger i veckan.”

Byttorpskolans Träningsskola år 2-4, Borås 
Swing Ping Pong®

Swing Ping Pong®


329:-