Sök:Spikeball

Ett nytt fanastiskt, roligt och spännade spel som du kommer att ha mycket glädje med.

Spikeball var med i Go´kväll den 19/10 under under Sofias tema bollsporter.

Ta med dig Spikeballsetet till stranden, parken eller varför inte till grannens gräsmatta. Du spelar på vilket plant underlag som helst.

Du kommer snabbt igång med spelet och bara efter några minuters spel får du uppleva roliga, långa och spännande slagdueller mellan lagen. Spelet blir snabbt beroendeframkallande!

Regler:
Man spelar tillsammans med en partner mot ett annat par. Spelet går ut på att slå ner bollen på nätet så att motståndarlaget inte hinner returnera bollen innan den går i marken/golvet. När bollen träffat nätet så har laget som skall returnera bollen tillbaka i nätet 3 st slag på sig att göra detta. Principen är samma som i t ex beachvolleyboll. Först till 21 poäng vinner setet. Man spelar bäst av 3 set. Vid serv så skall spelarna stå i rät vinkel mot varandra. Därefter kan spelarna stå hur som helst. En spelare får inte slå bollen två gånger på raken.


Historia:
Spelet fanns i några få leksaksbutiker i USA på 80-talet och levde en ganska så undanskymt tillvaro tills en ägare av spelet insåg hur mycket hans vänner och grannar uppskattade när han tog fram spelet på en semesterresa på Hawaii. Det dröjde inte länge förrän spelet började spridas på universitet, skolor, stränder och parker. Strax därefter bildades de första Spikeballklubbarna på universiteten i USA. Sporten växer snabbt och nu finns det finns det över 125.000 spelare över hela världen.

Se utvecklingen av Spikeball i USA HÄR
Spikeball Set

Spikeball Set

1 st Spikeball Set original, Ø 90 cm
3 st Spikeball boll Ø 9,5cm, 65 gram
1 st praktisk bag för förvaring
Regler

SE SPIKEBALL MATCHER HÄR

SE HUR MAN SPELAR HÄR

Spelet monteras enkelt upp och ner med några enkla handgrepp.
Ramen monteras enkelt ihop enligt medföljande anvisning. När ramen är monterad är den Ø 90 cm

Bollen är Ø 9,5 cm och väger 65 gram

479:-


Spikeball boll
1 st Spikeball boll
47,20
Handpump med böjbar ventil
1 st Handpump med böjbar ventil för vanliga bollar