Sök:Speed badminton/Crossminton är en ny sport som är på väg att erövra världen. Sporten förenar nytta med nöje och kan utövas nästan var som helst och när som helst. Den perfekta träningsformen. Det finns redan över två miljoner aktiva spelare i världen och antalet växer varje dag.

Speed badminton/Crossminton Speed badminton/Crossminton är ett snabbt racketspel. Som förenar det bästa från badminton, squash och tennis Speed badminton/Crossminton spelas inte med en traditionell fjäderboll. Man spelar med en så kallad ”Speeder”. Speedern är en tyngre boll gjord av gummi och med en väldig motståndskraftig plast på toppen istället för fjädrar. Bollens egenskaper gör att du kan spela i blåsiga förhållanden i vindar upp till 6-7 sekundmeter! Hastighet på bollen kan komma upp i 290km/h – vilket gör Speed badminton/Crossminton till en av de snabbaste racketsporten. Racketen som används inom Speed badminton/Crossminton är utvecklad för att vara extra stabil i och med de tyngre Speedern. Inom Speed badminton/Crossminton behövs inte något nät och har du en större öppen yta så är det bara att sätta igång att spela.

En match genomförs med följande officiella regler:

  • Två spelare är uppställda med ett avstånd på 12,80m till varandra i var sitt kvadratiskt spelfält på 5,5 m2.
  • Målet är att slå bollen i motståndarens spelfält. Träffar du marken inom kvadraten vinner du poängen. Missar du och slår den utanför kvadraten får motståndaren poäng.
  • Den som först når 16 poäng. Vid 16 lika blir det skilje med två poäng Den som först vunnit två set har vunnit spelet, precis som i vanlig badminton.
  • I dubbel står båda spelarna i samma ruta.